Stabekkfilmen – et lite stykke norgeshistorie

I løpet av 15 år har vi etterhvert samlet enormt materiale med spennende personligheter og historier fra Stabekks mangslungne historie. Vi har intervjuer med Jo Benkow, Knut Haugland, Bab Christensen (barnebarn av Barbra Ring), Steinar Hofseth (som rømte hjemmefra for å delta i krigen i RAF som 17-åriing), dikteren Heljar Mjøen, Møbeltapetserer Inger Eide, Jernvarehandler Martinsen & sønn, Konrad Langeland mens han graver ut kjelleren på Jeppe,  Danmarks store trubadur Sebastian som vokste opp i Kveldsroveien fra han var 5-8 år, fotograf Egil i Kinobygget, patrene Antoine Ivens og Jo Neve som var prester i den katolske Mariakirken i Nyveien, skuespiller Rolf Sand osv osv…

I tillegg har vi alle de fantastiske byggverkene – og skjebnene som har utspilt seg inne i dem – og utenfor. Og kjente historiske personer som har tilknytning her: Peder Anker, Grev Hermann Wedel-Jarsberg, Welhaven, Vinje, Garborg, Bjørnson, Ola Thommesen som skapte Tidens Tegn, Kittelsen, Rektor Hertzberg, Quisling, Ella Fitzgerald, Olsenbanden, Dizzie Tunes, filosofen Peter Wessel Zappfe, Erik Bye, Arne Næss, Bokhandler Dybwad, Hamsun, Jonas Lie jr – krimforfatteren og krigsforbryteren, malerne Kai Fjell og…. dikteren Henning Kramer Dahl som døde i fjor, så altfor tidlig.

Dette gir bare et glimt av ingredienesene – nå blir jobben å lage et fint måltid av det!

Derfor har vi også startet en spleis for å dekke kostnader med finishen – mer om dette her: https://www.spleis.no/project/19383

https://www.facebook.com/Stabekkfilmen/videos/1156360644496201/