Stabekkfilmen – et lite stykke norgeshistorie

I løpet av 15 år har vi etterhvert samlet enormt materiale med spennende personligheter og historier fra Stabekks mangslungne historie. Vi har intervjuer med Jo Benkow, Knut Haugland, Bab Christensen (barnebarn av Barbra Ring), Steinar Hofseth (som rømte hjemmefra for å delta i krigen i RAF som 17-åriing), dikteren Heljar Mjøen, Møbeltapetserer Inger Eide, Jernvarehandler Martinsen & sønn, Konrad Langeland mens han graver ut kjelleren på Jeppe,  Danmarks store trubadur Sebastian som vokste opp i Kveldsroveien fra han var 5-8 år, fotograf Egil i Kinobygget, patrene Antoine Ivens og Jo Neve som var prester i den katolske Mariakirken i Nyveien, skuespiller Rolf Sand osv osv…

I tillegg har vi alle de fantastiske byggverkene – og skjebnene som har utspilt seg inne i dem – og utenfor. Og kjente historiske personer som har tilknytning her: Peder Anker, Grev Hermann Wedel-Jarsberg, Welhaven, Vinje, Garborg, Bjørnson, Ola Thommesen som skapte Tidens Tegn, Kittelsen, Rektor Hertzberg, Quisling, Ella Fitzgerald, Olsenbanden, Dizzie Tunes, filosofen Peter Wessel Zappfe, Erik Bye, Arne Næss, Bokhandler Dybwad, Hamsun, Jonas Lie jr – krimforfatteren og krigsforbryteren, malerne Kai Fjell og…. dikteren Henning Kramer Dahl som døde i fjor, så altfor tidlig.

Dette gir bare et glimt av ingredienesene – nå blir jobben å lage et fint måltid av det!

Derfor har vi også startet en spleis for å dekke kostnader med finishen – mer om dette her: https://www.spleis.no/project/19383

Invitasjon til dugnad for Stabekkfilmen – Et lite stykke norge…

VISSTE DU at Ella Fitzgerald bodde på Stabekk med en norsk storsvindler? Eller at Quisling arresterte alle lærerne på Stabekk gymnas? Og at Olsen-banden ranet Stabekk Sparebank? Stabekk er full av spennede historie – og av viktige kulturminner.Til våren skal politikerne vedta Reguleringsplanen for Stabekk sentrum. Da er det lett å rive viktige kulturminner hvis man ikke vet bedre.Derfor haster det med å få filmen ferdig! Vil du være med på dugnaden?Vi er fortsatt på jakt etter fotografier og gode historier. Send gjerne et tips til jc@mollywood.noHvis du vil bidra litt til SPLEIS-aksjonen, er linken: https://www.spleis.no/project/19383Alle som bidrar med ditt eller datt, blir listet opp i rulleteksten – slik at vi for alltid husker at vigjorde denne dugnaden sammen!Vi inviterer allerede nå til premiere i slutten av mars 2018.Mer om Mollywood her: http://www.mollywood.no/

Posted by Stabekkfilmen – Et lite stykke norgeshistorie on 20. oktober 2017