Marius Mørkve, frontmann i «Still Changing», anmelder GURU

 

Marius Mørkve, frontmann i «Still Changing», anmelder GURU

Tråkker opp nye spor.

Med gammel sprakende vinyllyd sparker Guru i gang, med en klar beskjed om at du har en syrete opplevelse i vente.

Guru er en plate helt utenom det vanlige i norsk sammenheng. Riktignok er  ikke psykedelisk rock med tabla og sitarer i området med mest konkurranse, likevel tørr jeg påstå at få ville gjennomført det like bra som Sam Asgari.

Guru er både stilren og nyskapende på samme tid. Å høre påvirkningen fra Syd Barrett – og tidlig Pink Floyd – Donovan og Frank Zappa, m.fl. er ikke vanskelig, men Guru er  mer enn det. Den har et eget og fengende rytmisk driv, og er i tillegg stappfull av fantastiske samples.

Låtene er minimalistiske, deilig suggerende – og overraskende fengende – noe Celebrating Mr K, All is Part of you og Do you remember er gode eksempler på. I tillegg finner vi godbiter som Ba Jarayan Yeki Sho, en låt med et fint og varmt særpreg.

Produksjonen er jevnt over fin og leken. Tabla og sitarer låter friskt og klart, og møter sin motsetning i vokalen – som er akkurat så skitten som den burde være. En savner likevel en mer rock punch i trommene – og gitarene kunne med fordel vært jobbet litt med – men dette er småplukk i den store sammenhengen.

 

Sam Asgari tråkker opp en ny sti i Norge – selv om den kanskje kunne vært et par låter kortere – og vil kanskje med tiden vise seg å bli en norsk, psykedelisk, rockeguru

Marius Mørkve (Artist og Anmelder)