Morgenbladet anbefaler Guru!

 

Skru av hjernen, slapp av og flyt nedover elven

I serien «uimotståelige pressepakker fra håpefulle band» har turen nå kommet til Sam Asgari, aktuell med albumet Guru. «Dette albumet er Axel Jensen» står det likefremt i presseskrivet, som også inkluderer en ubeskjeden blurb fra selveste Donovan og dessuten slår fast at albumet vi holder i hånden er det nærmeste man kommer LSD i lydform. Omslaget er flott og utbrettbart, med tegninger av The Beatles, Jimi Hendrix, Syd Barrett, Henrik Wergeland og et par til på forsiden. Selvsagt havner denne platen på spilleren! Og hvordan låter det? Som en nymotens krysning av The Beatles i 1966 og late era Syd Barrett solo (alt inkludert) – spilt inn i et hjemmestudio på Oslo Vest mellom hyppige backpackerturer til Nord-India.

 

So Long Marianne om filmen Trollmannen Axel Jensen

Sunset at Larkollen

Sunset at larkollen. Photo by Marianne Ihlen

Sitter i sengen en tidlig morgen, solen skinner og jeg føler at akkurat nå skal jeg se resten av filmen til Jan Christian.

Bare meg og ord og bilder. Det er tydelig at du og Axel er sjelevenner og alt fra humor og alvor og livet og menneskene blir bare vakrere og vakrere.
Gjennom det hele lever kjærligheten. Til slutt leser Axel fra «Lul» med det lille blå lyset ved sin side da kom tårene, etter alle disse årene skulle noe atter en gang briste – gi slipp – så jeg kunne åpne hjertet enda en gang uten å lukke det igjen. En nydelig sekvens av dokumentaren, der det kommer så tydelig frem hvor sårbare og ydmyke vi alle er. Husker dagene ombord i Amber.
I love that man. He was a «Sailor» and also a Captain.
Marianne